Csipp-csepp csepereg

a fenntartható bolygónkért

Csipp-csepp csepereg

December 14, 2017 Életmód 0

Napjainkban a klímaváltozás hatására olykor a semmiből rendkívüli mennyiségű csapadék zúdul le rövid idő alatt. Biztosan sokan eltöprengtek, milyen jó volna ezt a csapadékvizet haznosítani, ami elfolyik a csatornába, nem mellesleg rendkívüli problémát okozva ezzel a szennyvíztisztító üzemek kapacitásában. Erre a részproblémára kínál megoldást egy holland tervező, akinek a termékét 2018-as évtől meg is lehet majd vásárolni.

A RAINDROP egy esővíz tároló, amely rendkívüli módon egyszerűvé teszi az esővíz hasznosítását. Az innováció lényege, hogy nem kell az öntöző kannát állandóan az értékes vezetékes vízzel tölteni, erre a célra itt van az eresz csatornára installálható esővíz tároló.A hordó alján található kisméretű csaptelep után az öntöző újratölthető. A tervezés számos design díjat kapott, például a René Smeets díjat, és számos más rangos design díjat kapott, köztük a Melkweg díjat és a Condé Nast Traveler I & D díjat. Az RAINDROP a “A Drop of Water” termelési verziója, amely egy Bas van der Veer diplomás műve. A tervezést a piacvezető kerámia cég Elho vette át.

Raindrop

A 2018-as szezonra a Raindrop-ot új technikai frissítésekkel, új színekkel és gyönyörű szatén kivitelben újratervezték. Az új Raindropet 2017 szeptemberében mutatták be Kölnben a Spoga Gafa-nál, és 2018 elején elérhetők lesznek világszerte kertészeti központokban, barkácsolókban és webáruházakban. A design hollandiai, kézzel készített és 50 mm-es csatornamérettől egészen 80 mm-ig szerelhető.